Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ τραγουδιού των κατηχητικών ομάδων της ενορίας μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πολύ ζωντάνια κέφι στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Λυκείου της ενορίας μας και συμμετείχαν αρκετά από τα μέλη των νεανικών μας δραστηριοτήτων και την παρακολούθησαν επίσης αρκετοί γονείς των παιδιών μας.
Όλες οι κατηχητικές ομάδες παρουσίασαν με ζωντάνια δυναμισμό και όρεξη το τραγούδι της ομάδος τους αποσπώντας τα χειροκροτήματα του κόσμου.
Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε την παρουσία, τους στίχους, την απόδοση, την πρωτοτυπία και την όλη παρουσίαση κάθε κατηχητικής ομάδος εκφράζοντας προς όλους την ευχή να συνεχίσουν με την ίδια ζωντάνια και για το δεύτερο φεστιβάλ αλλά και γενικότερα για την κάθε δραστηριότητα που αναπτύσσουν στο πνευματικό μας κέντρο.

π. Πολύκαρπος

Υ.Γ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ BLOG ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

2η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΟΙ "ΝΑΖΩΡΑΙΟΙ" ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΟΡΙΩΝ

ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΟΙ "ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΕΣ" ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

6 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Τρίτη 6 Απριλίου - Κυριακή 11 Απριλίου
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

1η Ημέρα, Τρίτη 6 Απριλίου: Συγκέντρωση το μεσημέρι στις 12.00 στον χώρο μπροστά από την πλατεία του Ιερού Ναού και αναχώρηση για την Πάτρα. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα και κατόπιν φεύγουμε για το λιμάνι της Πάτρας όπου μετά τον σχετικό έλεγχο επιβιβαζόμαστε στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Πρίντεζι.
2η Ημέρα, Τετάρτη 7 Απριλίου: Άφιξη στο λιμάνι του Πρίντεζι νωρίς το πρωϊ. Άμεση αναχώρηση για τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μπάρι και προσκύνημα στην κρύπτη του Αγίου. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Πομπηϊα και ξενάγηση στην Νεκρή πόλη. Μετά την νεκρόπολη της Πομπηϊας σύντομη περιήγηση στην πόλη της Νάπολης και άμεση αναχώρηση για την «αιώνια πόλη», την Ρώμη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση. 3η Ημέρα, Πέμπτη 8 Απριλίου: Μετά το πρωϊνό αναχώρηση για ξενάγηση στην Ρώμη. Θα επισκεφθούμε την μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Πέτρου και το Βατικανό. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Κολοσσαίο, τον τόπο των μαρτύρων της πίστεως, τον λόφο του Καπιτωλίου, την Αψίδα του Μεγ. Κων/νου, την Αρχαία Ρωμαϊκή αγορά καθώς επίσης και τις μεγαλοπρεπείς εκκλησίες που δεσπόζουν στην Ρώμη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και ακολουθεί προαιρετικά, βραδυνή βόλτα και περίπατος στην VIA VENETO και VIA DEL’ CORSO γνωρίζοντας φωτισμένη την Ρώμη. 4η Ημέρα, Παρασκευή 9 Απριλίου: Μετά το πρωϊνό αναχώρηση για ξενάγηση στις Κατακόμβες, στο Πάνθεον, στο ονομαστό συντριβάνι της Ρώμης Φοντάνα ντι Τρέβι, στους κήπους του Τίβολι. Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Κρυπτοφέρης. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και αναμνηστικά δώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
5η Ημέρα, Σάββατο 10 Απριλίου: Μετά το πρωϊνό, φόρτωση των αποσκευών μας και αναχώρηση για την Ανκόνα. Άφιξη στο λιμάνι και μετά τον σχετικό έλεγχο επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Πάτρα. 6η Ημέρα, Κυριακή 11 Απριλίου: Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας το μεσημέρι. Αναχώρηση στην συνέχεια με πούλμαν για τον Πειραιά και Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Περιλαμβάνονται: α) όλες οι μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν, β) τα εισιτήρια πλοίων Πάτρα-Μπάρι και Ανκόνα-Πάτρα, γ) η διαμονή στο πλοίο σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C. (ΑΒ4), δ) διαμονή (3 διανυκτερεύσεις) στην Ρώμη, ε) σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο, στ) με ημιδιατροφή (πρωϊνό και δείπνο), ζ) ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, ασφάλεια αστικής ευθύνης,
Δεν περιλαμβάνονται: α) οι είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, β) φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό. ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 410,00 (Διαφορά μονόκλινου 100,00€ ) Εγγραφή, με προκαταβολή 200,00€ και εξόφληση μέχρι 29 Μαρτίου ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Στον π. Πολύκαρπο Μπόγρη (τηλ. 2104614658 & 6977500152) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να ταξιδέψει κάποιος στην Ιταλία χρειάζεται διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΒΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ Π.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΜΠΟΓΡΗ)

Γεννήθηκε 60 χρόνια περίπου μετά το Χριστό. Στον 20ό χρόνο της ηλικίας του έγινε χριστιανός. Όπως γράφει ο μαθητής του Ειρηναίος, ο Πολύκαρπος ήταν στολισμένος με μεγάλη σωφροσύνη, αυστηρότητα ηθών και ολόψυχη αφοσίωση στη διδασκαλία του θείου λόγου.
Τα προτερήματά του αυτά και η γενναιοψυχία του, τον έκαναν πολύ αγαπητό στον ευαγγελιστή Ιωάννη, που αργότερα τον ανέδειξε επίσκοπο Σμύρνης.
Στο αξίωμα αυτό, επιτελούσε τα καθήκοντά του με ζήλο καθαρά αποστολικό. Αναδείχτηκε ο διδάσκαλος, ο πατήρ, ο ποιμήν, ο φρουρός.
Όταν άρχισαν οι διωγμοί κατά των χριστιανών, επί αυτοκράτορα Αντωνίου Πίου, ο ανθύπατος της Μ. Ασίας Στάτιος Κορδάτος, μετά από μανιώδη απαίτηση του ειδωλολατρικού όχλου, συνέλαβε τον Πολύκαρπο και τον διέταξε να βλασφημήσει δημόσια το Χριστό.
Ο γέροντας Eπίσκοπος απάντησε: «Επί 86 χρόνια Τον υπηρετώ, χωρίς καθόλου να με αδικήσει. Και πως μπορώ τώρα να βλασφημήσω τον Βασιλέα και Σωτήρα μου;»
Αμέσως τότε, τον έριξαν στη φωτιά να καεί ζωντανός. Αλλά η φωτιά τον αφήνει ανέγγιχτο! Τότε, ένας δήμιος τον χτυπά με το ξίφος του και τον θανατώνει.
Έτσι στις 23 Φεβρουαρίου του 167, ο μέγας αθλητής της πίστης τερματιζει τη ζωή του. Στο πρόσωπό του, βέβαια, εφαρμόστηκε πλήρως ο λόγος του Θεού στην Αποκάλυψη: «Μηδέν φοβού, α μέλλεις παθείν... Γίνου πιστός άχρι θανάτου και δώσω σοι τον στέφανον της ζωής». Δηλαδή, μη φοβάσαι γι’ αυτά που πρόκειται να πάθεις. Φρόντιζε να είσαι πιστός μέχρι θανάτου και εγώ θα σου δώσω το στεφάνι της αιώνιας ζωής.

Απολυτίκιο
«Τήν κλῆσιν τοῖς ἔργοις σου, ἐπισφραγίσας σοφέ, ἐλαία κατάκαρπος, ὤφθης ἐν οἴκῳ Θεοῦ, Πολύκαρπε ἔνδοξε∙ σύ γαρ ως Ἱεράρχης, καί στερρός Ἀθλοφόρος, τρέφεις τήν Ἐκκλησίαν, λογικῇ εὐκαρπίᾳ, πρεσβεύων Ἱερομάρτυς, ὑπέρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν ». 
ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΑΡΕΣΤΑ 
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΑ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Ε Ο Ρ Τ Η Σ


Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 Ώρα 9:30μ.μ.
Ιερά Αγρυπνία κατά το Αγιορείτικο τυπικό στην οποία θα ψάλλει νεανικός βυζαντινός χορός. Θα τελεσθούν οι ακολουθίες του Εσπερινού μετ' αρτοκλασίας και ιερού κηρύγματος, του Όρθρου του Αγίου, της Γ΄ στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της ιεράς αγρυπνίας στην ισόγειο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου θα παρατεθεί νηστίσιμη τράπεζα.

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 Ώρα 5:30μ.μ.
Μεθεόρτιος Αναστάσιμος Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και εν συνεχεία ιερά παράκλησις του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Το Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου του Πλανά βρίσκεται στον Δ΄ όροφο του Πνευματικού μας Κέντρου (Καπετάν Ματαπά 125 δίπλα από τον Ιερό Ναό). Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθίων θα τίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου.

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σας προσκαλούμε στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ που διοργανώνουν οι κατηχητικές ομάδες της Ενορίας μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ώρα 4 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7 Λυκείου Πειραιώς (είσοδος απο την οδό Χορμοβίτου ανάμεσα Αγ.Δημητρίου και Ψαρρών).Σκοπός και στόχος του Φεστιβάλ είναι να νοιώσουν τα παιδιά τη χαρά της ομαδικότητος και τη ζεστασιά της ενοριακής ζωής. Η παρουσία σας θα δώσει ζωντάνια, παλμό και ενθουσιασμό τόσο στα παιδιά όσο και στους κατηχητές που διοργανώνουν το Φεστιβάλ.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

3 ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

1η Ακολουθία Χαιρετισμών ώρα 5:15μ.μ. στον Ιερό Ναό.
2η Ακολουθία Χαιρετισμών ώρα 7:00μ.μ. στον Ιερό Ναό.
3η Ακολουθία Χαιρετισμών ώρα 9:30μ.μ. στο Περεκκλήσιο του Αγίου Νικολαου του Πλανά στον Δ΄ όροφο του Πνευματικού μας Κέντρου. Θα ψάλλουν οι νέοι της ενορίας μας.( Για εργαζόμενους και νέους).

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΑΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ (ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ)

ΕΝΑΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ

Το μαρτυρολόγιο αυτό μας το διηγήθηκε το 1958 ο Αφρικανός -διάκονος τότε- Νικόλαος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουγκάντας. Στην Ουγκάντα, πρώτη φορά εκήρυξε το Ευαγγέλιο ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Σαρίκας. Μεταξύ εκείνων που άκουσαν το κήρυγμα ήταν κι ένα νεαρό αφρικανόπουλο.

Το βράδυ, όταν κάθισαν να φάνε ο μικρός έκανε το σταυρό του.
-Τι, άλλαξες την πίστη σου; του λέει ο πατέρας του, φανατικός μουσουλμάνος. Εμπρός, σήκω.
Βγαίνει έξω από την καλύβα, φτιάχνει ένα μεγάλο σωρό από ξύλα, τον ανάβει, και λέει στο παιδί του.
-Λέγε! Γυρίζεις στην πίστη μας;
-Όχι, είμαι Χριστιανός, απαντάει ο μικρός.
-Άλλη μια φορά. Γυρίζεις στην πίστη μας; λέει ο πατέρας.
-Όχι, απαντάει ο πιστός στρατιώτης του Χριστού.
-Τελευταία φορά σου λέω. Επανέρχεσαι στην πίστη των πατέρων σου;
-Δε φοβάμαι. Είμαι Χριστιανός!

Τότε ο πατέρας άρπαξε το παιδί του και το έριξε στη φωτιά. Και ο μικρός μάρτυς του Χριστού έγινε παρανάλωμα του πυρός.
Ω άγνωστε νεαρέ μάρτυς του Κυρίου, εσύ που στέκεσαι εμπρός εις τον πύρινο θρόνο του Θεού, πρέσβευε υπέρ ημών.

(Από το βιβλίο «Ένα κάθε μέρα» του αρχιμ. Σεραφείμ Δημοπούλου)

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί απογευματινό προσκύνημα στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής  (Πολυδένδρι Αττικής) όπου θα τελεσθεί και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.Ωρα αναχώρησης 2.30μ.μ. Τιμή Εισιτηρίου:10 ευρώ. 
Για περισσότερες πληροφορίες  απευθυνθείτε στο γραφείο του Ιερού Ναού ή στην δ.Ελένη Μπακογιάννη 2104632292.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΤΑΜΠΟΥΡΙΩΝ 9-10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΤΡΙΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΩΡΑ 6:30Μ.Μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κ.Κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΩΡΑ 9:30Μ.Μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΩΡΑ 7:00Π.Μ. ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κ.Κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΩΡΑ 5:30Μ.Μ. ΜΕΘΕΟΡΤΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ