Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο μητροπολίτης Ρούσε Νεόφυτος εξελέγη πατριάρχης Βουλγαρίας.

 

Νέος πατριάρχης της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εξελέγη ο μητροπολίτης της παραδουνάβιας περιφέρειας Ρούσε, Νεόφυτος.
Το Πατριαρχικό Εκλογικό Συνέδριο αρχιερέων και χριστιανών προσωπικοτήτων Βουλγαρίας, εξέλεξε το Νεόφυτο με 90 ψήφους«υπέρ» και 47 «κατά».

Ο νέος πατριάρχης γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1945 στη Σόφια, με το όνομα Συμεών Νικόλοφ Δημητρόφ. Σπούδασε στη Σόφια και τη Μόσχα. Το 1976 χειροτονήθηκε ως ιερομόναχος από τον Πατριάρχη Μάξιμο.
Έχει διατελέσει πρύτανης της Πνευματικής Ακαδημίας της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, γενικός γραμματέας και εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου της οποίας υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους επισκόπους.


Η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του «Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι» στη Σόφια, παρουσία του Βούλγαρου προέδρου Ρόσεν Πλέβνελιεφ, των μελών της υπό παραίτηση κυβέρνησης, των μελών του διπλωματικού σώματος -μεταξύ των οποίων και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια Θρασύβουλος Σταματόπουλος- καθώς και εκπροσώπων των αδελφών ορθόδοξων εκκλησιών.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως εκπροσώπησε, στην επίσημη τελετή της ενθρόνισης, ο μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ, ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Ελλάδας ήταν ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος.

agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου