Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τι προσφέρει η χορτοφαγία σε σχέση με το κρέας και το ψάρι.

 1


Σίγουρα όλοι έχουν ακούσει ότι το να αποφεύγουμε το κρέας και σε κάποιες περιπτώσεις και το ψάρι, και να βάλουμε στη διατροφή μας χόρτα φρούτα και λαχανικά, κάνει καλό στην καρδιά.Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έρχεται να οριοθετήσει τις πιθανότητες και να τονίσει πως η χορτοφάγοι, μπορούν να μειώσουν μέχρι και κατά 1/3 τον κίνδυνο να πάθουν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα. Το γιατί συμβαίνει αυτό διαβάστε το αμέσως...

Με απλά λόγια, οι επιστήμονες της Μονάδας Επιδημιολογίας Καρκίνου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής την καθηγήτρια Φραντσέσκα Κράου, κατέληξαν ότι η χορτοφαγία μειώνει τους παράγοντες κινδύνου που είναι η χοληστερίνη, η πίεση, και το βάρος. Στη διαπίστωση τους μάλιστα που δημοσίευσαν στο περιοδικό κλινικής διαιτολογίας "American Journal of Clinical Nutrition", συμπέρανα, αφού μελέτησαν 44.500 ανθρώπους, ότι οι 15.100 (34%) που ακολουθούσαν χορτοφαγική διατροφή είχαν μειωμένη κατά 1/3 πιθανότητες να έχουν κάποιο πρόβλημα καρδιάς.

Η μελέτη έδειξε ότι οι χορτοφάγοι έχουν σε γενικές γραμμές χαμηλότερη κακή χοληστερίνη (LDL), χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, και διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για διαβήτη. Το βάρος αυτών των ανθρώπων επίσης βρίσκεται στον μέσο όρο του φυσιολογικού.

«Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι η διατροφή αποτελεί βασικό παράγοντα που επηρεάζει την υγεία της καρδιάς, αν και δεν παροτρύνω τον καθένα να γίνει χορτοφάγος. Οι χορτοφάγοι έχουν συνήθως χαμηλότερο επίπεδο κορεσμένων λιπών, με αποτέλεσμα να έχουν και μειωμένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια», τόνισε η υπεύθυνη της έρευνας.

Πάντως, το Βρετανικό Καρδιολογικό Ίδρυμα αναφερόμενο στη νέα έρευνα τονίζει ότι η ισορροπημένη διατροφή που συμπεριλαμβάνει και κρέας, είναι η ιδανική και διευκρινίζει πως μόνο η χορτοφαγία, δεν αποτελεί θέσφατο για μια υγιή καρδιά.
Πηγή: Αγιορείτικο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου