Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Τέσσερα χρόνια στον θρόνο της Ρωσικής Εκκλησίας (ΦΩΤΟ)


 Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.
Με αφορμή την 4η επέτειο στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας, ενώ συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Τόκιο και Πάσης Ιαπωνίας Δανιήλ, ο Αγίας Πετρουπόλεως Βλαδίμηρος, ο Κρουτίσης Ιουβενάλιος, ο Κισινάου Βλαδίμηρος, ο Αστανάς και Καζακστάν Αλέξανδρος, ο Τανσκένδης Βικέντιος, ο Σάρανσκ Βαρσανούφιος και ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.
Επίσης συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κηρύνης Αθανάσιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Αρχιεπίσκοπος Φιλιππουπόλεως Νήφων (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο Επίσκοπος Μοραβίτσκι Αντώνιος (Πατριαρχείο Σερβίας) και πλειάδα Αρχιερεών και κληρικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr τα άμφια και η πατερίτσα του Πατριάρχη Κυρίλλου, ήταν πιστά αντίγραφα του Αγίου Πέτρου, Μητροπολίτη Μόσχας του Θαυματουργού.

Τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας συνεχάρη εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κρουτίσης και Κολόμνας κ. Ιουβενάλιος, ο οποίος του παρέδωσε και μια εικόνα της Παναγίας του Καζάν.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "τέσσερα χρόνια τώρα στο πηδάλιο της Ρωσικής Εκκλησίας, έχω πλήρη κατανόηση των ευθυνών και των δυσκολιών που υπάρχουν μπροστά μου".
"Τα τέσσερα χρόνια μου φάνηκαν σύντομο διάστημα. Αν δούμε ένα μωρό απο την γέννηση του μέχρι 4 χρονών, θα δούμε ότι ακόμα είναι πολύ μικρό και ανήμπορο και χρειάζεται την βοήθεια των γονέων του. Στην ιστορία της Εκκλησίας, αυτά τα τέσσερα χρόνια έγιναν τόσα γεγονότα, τα οποία είναι αρκετά για πάνω από 40 χρόνια", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Σε άλλο σημείο ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κλήρο και τους Επισκόπους.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας και Μέλη αυτής, τα οποία όπως ανέφερε "μοιράζονται τις ευθύνες" μαζί του.
Τέλος να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, από την ημέρα της εκλογής του έχει χειροτονήσει 88 Επισκόπους.


kirill1 

kirill3 

kirill5 

kirill7 

kirill6 

kirill8 

kirill9 

kirill10 

kirill11 

kirill12 

kirill13 

kirill4 

kirill15 

kirill16 

kirill-poutin 

kirill-medvedev 

Πηγή: Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου