Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Επίθεση σε Κόπτες Χριστιανούς από μουσουλμάνους.

 Bίαιη επίθεση δέχτηκαν χριστιανοί που κατοικούν στο χωριό Sarsena της επαρχίας Fayoum (103 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του κεντρικού Καϊρου) όταν λιθοβολήθηκαν από μουσουλμάνους.
Η ισλαμική βαναυσότητα όμως δε σταμάτησε εκεί αφού οι μουσουλμάνοι δε δίστσαν να πυρπολήσουν την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όταν την ίδια στιγμή πέταξαν πέτρες προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στον θόλο της, κατέστρεψαν τον Σταυρό στην κορυφή του θόλου, κατεδάφισαν μέρη του εσωτερικού του Ναού και κατέστρεψαν όλα τα Εικονίσματα.
Η επίθεση προκλήθηκε από Σαλαφιστές μουσουλμάνους οι οποίοι παρότρυναν τους χωρικούς να καταστρέψουν την Εκκλησία επειδή όπως υποστηρίζουν αποτελεί «έναν άνομο γείτονα των μουσουλμάνων που κατοικούν στην περιοχή και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να μετακινηθεί».

Οι μουσουλμάνοι απαίτησαν μάλιστα την μετακίνηση της Εκκλησίας μακριά από τις οικίες όπου κατοικούν ισλαμιστές και δεν επιτρέπουν πλέον στον πάστορα Domadios να εισέλθει στο Ναό. Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία της περιοχής στεκόταν άπραγη σε όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα, παρότι βρισκόταν μπροστά στις αποτρόπαιες αυτές σκηνές.
Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 – 200 οικογένειες Κοπτών Χριστιανών παρακολουθούν τις λειτουργίες της Εκκλησίας. Πριν από τρείς μήνες οι μουσουλμάνοι άνοιξαν τρύπα στον ναό ώστε να παρακολουθούν τις δραστηριότητες στο εσωτερικό του.
Πριν από μερικές ημέρες οι ισλαμιστές απαίτησαν να μετακινηθεί η εκκλησία και αρνήθηκαν την προσφορά της Εκκλησίας να αγοράσει την οικία του μουσουλμάνου γείτονα. Οι επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας μετέβησαν στο χωριό προσπαθώντας να συμφιλιώσουν τον Πάστορα της Εκκλησίας και τους εξαγριωμένους μουσουλμάνους.
Εκείνοι αρνήθηκαν όλες τις προτάσεις, αποχωρώντας από την συνάντηση. Πολύ σύντομα, και υπό την παρουσία της αστυνομίας, εκατοντάδες μουσουλμάνοι ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται πετώντας τούβλα στον Ναό – οι αστυνομικοί δεν έκαναν ουδεμία προσπάθεια να τους σταματήσουν...

Πηγή: Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου