Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η Αθήνα τίμησε την Αγία Φιλοθέη (ΦΩΤΟ).


Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής
Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε σήμερα η μνήμη της Αγία Φιλοθέης της Αθηναίας, στον παρεκκλησίο του Μητροπολιτικού Ναού του Άγιου Ελευθερίου.
Να αναφερθεί ότι στον Μητροπολιτικό ναό φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμα της Αγίας, το οποίο αποτελεί μεγάλη ευλογία και ιερά παρακαταθήκη για την πρωτεύουσα.
Παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Εσπερινός όπου μίλησε ο ιεροκήρυκας του Καθεδρικού ναού Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου και εν συνεχεία τελέστηκε ιερά αγρυπνία υπό των ψαλμών της γυναικείας Ιεράς Αδελφότητας Αγίου Ιωάννου Καρέα.
Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ, με την συμμετοχή των ιερέων του Μητροπολιτικού Ναού.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ. Γαβριήλ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον ιερό βίο της Αγίας Φιλοθέης, ενώ υπογράμμισε ότι η πρωτεύουσα της Ελλάδος, έχει πολλά χαρισματικά κριτήρια και όχι μόνο την δυσφήμηση των εξωτερικών παραγόντων.
"Ένα από τα καλά της πόλης των Αθηνών είναι και η Αγία Φιλοθέη των Αθηνών όπου πρέπει να παίρνουμε τέτοιου είδους παραδείγματα για την καθημερινή μας ζωή", πρόσθεσε ο κ. Γαβριήλ.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ιερά λιτάνευση του σκηνώματος της Αγίας βασταζομένου από τις αδελφές της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Καρέα και Θεομήτορος Ηλιουπόλεως, με προορισμό την πατρική της κατοικία.
Αμέσως μετά το σκήνωμα της Αγίας μεταφέρθηκε στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου κάποτε υπήρχε το Μοναστήρι της Αγίας Φιλοθέης.
Στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής έγινε λαμπρή υποδοχή από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους εργαζομένους της Αρχιεπισκοπής.
Εκεί τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας πάντων των μοναστικών ταγμάτων της Πατρίδας μας και του ευσεβούς λαού των Αθηνών.
Τέλος έγινε η κατάληξη της Λιτανείας στον Μητροπολιτικό Ναό παρουσία πλήθος πιστών, που παρ ‘ όλη την βροχή συμμετείχαν στην ακολουθία της Αγίας των Αθηνών. 


filothei 

filothei2 

filothei3 

filothei4 

filothei6 

filothei7 

filothei8 

filothei9 

filothei10 

Πηγή: Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου