Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η επικοινωνία με το Θεό δυναμώνει τη ψυχή μας.

 

Μάκης Αδαμόπουλος
 
"Η ψυχή τις δύσκολες ώρες πρέπει να είναι κραταιά, δυνατή κι αυτο το καταφέρνουμε μόνο με την επικοινωνία με το Θεό και τη συμμετοχή στη ζωή της Εκκλησίας". τόνισε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ι. Ν. Άγ. Γεωργίου Ν. Ψυχικού, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη σημερινή Eυαγγελική περικοπή και τόνισε πως "ο Κύριος διδάσκει να αγαπάμε τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο μας. Η διδασκαλία του Κυρίου, άλλωστε, είναι αυτό που δυναμώνει την ψυχή μας".

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος επίσημανε πως οι ζωές των Αγίων και τα μηνύματα του Ευαγγελίου, μας δείχνουν τη σωστή πορεία, το σωστό δρόμο, την ουσία του αγώνα μας.

Αναφέρθηκε, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος στα προβλήματα και στις δυσκολίες της εποχής και ευχήθηκε να περάσουν γρήγορα "εξάλλου, αυτός ο τόπος" υπογράμμισε "πέρασε περισσότερες δυσκολίες από αυτές που έχουμε σήμερα. Πρέπει να έχουμε κουράγιο και να δυναμωνουμε την ψυχή μας. Θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα βρουμε διεξοδο αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε επικοινωνία με τον Κύριο".





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου