Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σαν σήμερα ενθρονίστηκε ο πρ. Πειραιώς Καλλίνικος.


Σαν σήμερα 5 Φεβρουαρίου 1978  ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος ενθρονίζεται στον καθεδρικό ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.
Στις 12 Ιανουαρίου 1978 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε έκτακτη συνεδρίασή της, εξέλεξε τον Μητροπολίτη Ρωγών κ. Καλλίνικο ως νέο Μητροπολίτη Πειραιώς.
Στις 5 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος ενθρονίστηκε στον καθεδρικό ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς. Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2006 η Ιερά Σύνοδος απεδέχθη την παραίτησή του από τον μητροπολιτικό θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Όπως ανέφερε ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του, αφορμή για την απόφασή του ήταν η επιβάρυνση της υγείας του. Επισήμανε μάλιστα ιδιαίτερα ο ίδιος ότι η παραίτηση ήταν οικειοθελής, συμπληρώνοντας ότι επιθυμεί να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του "εν περισυλλογή και προσευχή".

Ίδρυσε τον ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Ήταν ο δεύτερος Μητροπολίτης Πειραιώς από της ιδρύσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς μετά τον Χρυσόστομο Ταβλαδωράκη.
Έχει τιμηθεί με πολλά παράσημα σημαντικότερα των οποίων είναι των Πατριαρχείων Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και Μόσχας, με χρυσό μετάλλιο του Ερυθρού Σταυρού Πειραιώς καθώς και από την Πειραϊκή Λέσχη.
Η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του ήταν στα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος (από όπου κια η φωτογραφία), του οποίου και το εγκώμιο έπλεξε.  


Πηγή: Αγιορείτικο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου