Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τιμητική διάκριση στον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και την Ομότιμη Καθηγήτρια κ. Μερόπη Σπυροπούλου από τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς διά του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ειδική εκδήλωση, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων ιστορίας τουΣυνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/2 στο Πν. Κέντρο
της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου, Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, των Βουλευτών Πειραιώς Αναστασίου Νεράντζη και Παναγιώτη Μελά, του Δημάρχου Πειραιώς κ. Βασιλείου Μιχαλολιάκου και πλήθους κόσμου.






Κατ' αυτήν, τιμήθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, για την καταλυτική συμβολή του στην ίδρυση και πορεία του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς και η ομότιμη Καθηγήτρια της Ορθοδοντικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μερόπη Ν. Σπυροπούλου, για το επιστημονικό, ακαδημαϊκό και κοινωνικό της έργο.



Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς κ. Παναγιώτη Χαρατζόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην 20χρονη επιστημονική και ελληνορθόδοξη πορεία του Συνδέσμου.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο κ. Ηλίας Λιαμής, Θεολόγος-Μουσικός, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και Παραγωγός του Ρ/Σ της «Πειραϊκής Εκκλησίας», ο οποίος αναφέρθηκε, μέσα από προσωπικές εμπειρίες, στον τιμώμενο Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.



Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο κ. Ιωάννης Φακίτσας, Γναθοπροσωπικός χειρουργός, πρ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς, ο οποίος μίλησε για το δεύτερο τιμώμενο πρόσωπο της εκδηλώσεως, την κ. Μερόπη Σπυροπούλου.



Στη συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προσφώνησε τους τιμωμένους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «υπήρξα ένας εκ των συμμαθητών του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου και μπορώ να αναφέρω με πολλή αλήθεια και πολλή αγάπη ότι πάντοτε θαύμαζα το πολυτάλαντο του ανδρός, το εξαιρετικά χαριέστατον, την οξύνοα, την εμβρίθεια της σκέψεως, το δυναμικό της προσωπικότητάς του. Ταυτόχρονα, κατά την μακράν σειρά ετών, διαπίστωσα ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος είναι ο εκλεκτός του Θεού και βέβαια και για την Μητρόπολη Πειραιώς υπήρξε ο εκτελεστικός βραχύων, ο κραταιός βραχύων του Σεπτού Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου για τα τόσα και τόσα πρωτοποριακά έργα που άλλαξαν την εικόνα του συγχρόνου ευαγγελισμού σε μια τόσο δύσκολη και ιδιόρρυθμη εποχή. Οφείλονται πάρα πολλά στο πρόσωπό του και καταθέτω την ευγνωμοσύνη του προσώπου της Εκκλησίας του Πειραιά στο Σεβασμιώτατο και την ταπεινή δέηση όλων μας ο Θεός να τον επιστηρίζει πάντοτε στο μεγαλειώδες, ποιμαντικό και πνευματικό του έργο...»

Αναφερόμενος στην κ. Σπυροπούλου ο Σεβ. κ. Σεραφείμ, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «στο πρόσωπό της τιμούμε την αρετή, τιμούμε την ευγένεια, την γλυκύτητα, την επιστημοσύνη, την επάρκεια, την αγάπη και την προσφορά...»


Από τη μεριά του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος σημείωσε, μεταξύ άλλων: «είναι γνωστό ότι με τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ συνοδοιπορούμε από τα μαθητικά μας χρόνια. Και αυτή η συνοδοιπορία έχει χαλκεύσει και έχει σφυρηλατήσει εμπιστοσύνη, αγάπη και εκτίμηση του ενός προς τον άλλον. Και πιστεύω ακλόνητα και τον ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας ότι και η σημερινή αυτή εκδήλωση είναι καρπός αυτής της βαθειάς μας εμπιστοσύνης. Πολύ αναρωτιούνται γι' αυτήν, άλλοι προβληματίζονται. Εμείς οι δυο γνωρίζουμε και μόνο εμείς τί σημαίνει να έχεις εμπιστοσύνη και αγάπη. Και εύχομαι πολύ να ζήσετε στη ζωή σας τέτοια συναισθήματα, γιατί όταν υπάρχει η πραγματικότητα και η αλήθεια αυτό δεν διασαλεύεται με τίποτα. Σε ευχαριστώ από βάθος καρδίας, αδελφέ μου και για την εκδήλωση και κυρίως γιατί, όλα αυτά τα έργα στα οποία αναφέρθηκες, που οφείλονται στον γέροντά μας Μητροπολίτη Καλλίνικο, τα συνεχίζεις. Και για μένα η μεγαλύτερη χαρά απόψε δεν είναι η τιμητική εκδήλωση, ούτε τα όσα αναφέρθηκαν. Κυρίως, ότι ο Σύνδεσμος Επιστημών Πειραιώς συνεχίζει να είναι αυτός που ξεκίνησε. Ένας Σύνδεσμος Ορθοδόξων Επιστημόνων, που αγαπούν την πατρίδα, που δίνουν μαρτυρία Χριστού στον σύγχρονο κόσμο με επιστημονική κατάρτιση και γνώση και που κρατάνε ψηλά τα ιδεώδη αυτού του τόπου, που τόσο τα έχουμε ανάγκη ιδιαίτερα στην εποχή μας...»


Η εκδήλωση έκλεισε με Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα από τη Χορωδία Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, υπό την διεύθυνση του πρ. Αντιπροέδρου του Σ.Ε.Π. κ. Πρόδρομου Δασιγένη.
 
Πηγή: Συνοδοιπορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου