Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Oι Ισπανοί τιμούν τη συμβολή της Ελλάδας στον κόσμο με ένα συγκινητικό βίντεο.

Το δικό τους έμμεσο μήνυμα στήριξης στη χώρα μας στέλνουν δεκάδες μαθητές και καθηγητές από τη Μούρθια της Ισπανίας. Το βίντεό τους με τίτλο «Ευχαριστούμε, Ελλάδα, κληρονομιά μας» εκφράζει την ευγνωμοσύνη τους για την πολιτισμική κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας...

Το βίντεο ξεκινά λέγοντας «εγώ γνωρίζω την κληρονομιά μου» και στη συνέχεια παιδιά και καθηγητές κάνουν αναφορά μόνο σε ελληνικές λέξεις οι οποίες χρησιμοποιούνται στην ισπανική γλώσσα αλλά και, κάποιες, διεθνώς.
Το διάρκειας 7 λεπτών βίντεο, μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ένωσης Καθηγητών Λατινικών και Ελληνικών από τη Μούρθια της Ισπανίας που από χθες ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω του YouTube, είναι γεμάτο «ευχαριστώ» για τη μουσική, την ιστορία, τα μαθηματικά, τους φιλοσόφους, την αρμονία, την πολιτική, την ιατρική, την ανατομία, την αστρονομία, την τεχνολογία, την ποίηση, το θέατρο, το κρασί, τους μύθους και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες αναπαριστούν θεατρικά δρώμενα, αθλήματα των ολυμπιακών αγώνων και σκηνές από τη ζωή τους στο σχολείο. Το βίντεο καταλήγει με τους πρωταγωνιστές να φωνάζουν όλοι «ευχαριστούμε πολύ Ελλάδα».





Πηγή: tromaktikoblogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου