Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Δοξολογία για την Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955.


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου τέλεσε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, Λευκωσίας, την Τρίτη, 1η Απριλίου 2014, Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, στις 10.00΄ π.μ.

Σε αυτή χοροστάτησε η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και παρέστησαν η Α. Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Βουλευτής κ. Γιώργος Βαρνάβα, εκπρόσωπος της Α.Ε. του Προέδρου της Βουλής κ. Ομήρου, η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και ο Θεοφ. Επίσκοπος Μεσαορίας, καθώς και οι άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας.


Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Ευρωβουλευτής κα Αντιγόνη Παπαδοπούλου.
Ακολούθως, η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τέλεσε (11.00΄π.μ.) τρισάγιο για τους ήρωες του απελευθερωτικού μας αγώνα στα Φυλακισμένα Μνήματα, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, παρουσία της Α. Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και των άλλων πολιτικών, πολιτιακών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και τη συμμετοχή συγγενών και συμπολεμιστών των ηρώων, καθώς και αρκετών πολιτών.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.





                                                                                                                           Πηγή: Εκκλησία της Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου