Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Αγιορείτες πατέρες μιλούν για την σατανιστική θυσία στη Γλυφάδα.

 
του Γιώργου Θεοχάρη


Μακριά από τα σατανικά σύμβολα, συνιστούν  πατέρες του Αθωνα. Εκπληξη προκάλεσε στον Ορθόδοξο κόσμο η αποκάλυψη της σατανιστικής θυσίας που έγινε την ημέρα της Αναστάσεως του περασμένου Πάσχα στην πλατεία της Γλυφάδας.

Το ''Αγιορείτικο Βήμα'' επικοινώνησε με Αγιορείτες πατέρες , ζήτησε τη γνώμη τους και την ερμηνεία τους για αυτό το σοκαριστικό φαινόμενο !

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, λένε Αγιορείτες μοναχοί, ότι η θυσία στον Εωσφόρο έγινε την ημέρα του Πάσχα, δηλ της Αναστάσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Γιατί άραγε ζήτησε ο σατανάς να γίνει η θυσία αυτή την ημέρα;, διερωτήθηκαν οι πατέρες.

Γιατί γράφτηκε με αίμα το σύμβολο του σατανά με αναποδογυρισμένο τον Σταυρό του Χριστού;
Ακριβώς γιατί ο σατανάς ήθελε να δείξει την δική του δύναμη στον θρησκευόμενο κόσμο, υπογραμμίζουν και εξηγούν:
''Ομως αυτό ήτανε ένδειξη της ίδιας του της αδυναμίας. Διότι προσθέτουν: όπως λέγει ο Απόστολος Παύλος στην προς Εβραίος Επιστολή (Κεφάλαιο 2,14): Ο Θεός κατήργησε με τον Θάνατο του Ιησού αυτόν που εξουσίαζε τον θάνατο, δηλ τον διάβολο)''.

Οι Αγιορείτες πατέρες θεωρούν αυτή την πράξη ως την άμεση απόδειξη της σχέσεως του σατάνα με τον άνθρωπο.

Οι πατέρες παρατηρούν ότι αυτό μπορεί να συμβεί στις περιπτώσεις εκείνες που ο άνθρωπος δίνει εξ ολοκλήρου την ψυχή του στην ενέργεια των δαιμονικών δυνάμεων.
Και διευκρινίζουν:''Οι δαίμονες είναι εκείνοι οι οποίοι ζητούν κάθε στιγμή να προσβάλουν την πίστη στο Θεό και εξασφαλίζοντας αυτή τη συναίνεση του ανθρώπου λαμβάνουν κατόπιν και ορισμένα δικαιώματα.

Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος ο οποίος κυριεύεται από τον σατανά είναι πολύ εύκολο κατόπιν να προβεί βήμα -βήμα και στη λατρεία του.

Απέχοντας επί μακρόν και από τα μυστήρια της εκκλησίας, πρωτίστως από την εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία ο κάθε άνθρωπος είναι εύκολο να προσβάλλεται από τις επιθέσεις του σατανά χωρίς να μπορεί να αντιμετωπίσει την προσβολή αυτή με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.

Για αυτό και οι πατέρες της εκκλησίας συνιστούν στον κάθε ορθόδοξο πιστό να μην απέχει επί μακρόν από την λατρευτική ζωή της εκκλησίας.

Η ανάγνωση των θείων γραφών, κυρίως δε του Ψαλτηρίου και της Καινής Διαθήκης είναι ένα αλεξίσφαιρο στις δυνάμεις του σκότους.
Πολύ οφελεί επίσης ο τακτικός εκκλησιασμός, όπως και οι ελεημοσύνες που μπορεί να κάνει κάποιος πιστός''.

Η ανθρωποθυσία στη Γλυφάδα

Αναφορικά με το συγκλονιστικό περιστατικό της Γλυφάδας που μας δίνει πάρα πολλά μηνύματα για την εποχή μας, οι Αγιορείτες πατέρες τόνισαν στο ''Αγιορείτικο Βήμα'' για το πόσο ευάλωτος έχει γίνει ο σύγχρονος άνθρωπος με το να αποδέχεται και να ερευνά τα μηνύματα της νέας εποχής,(σατανικά σύμβολα, μούσική τύπου Heavy Metal, εθισμός σε εικόνες και παραστάσεις τύπου daiemon  και HELL με σατανικά λογότυπα, και διάφορα τέτοια παρόμοια).

Το κύριο μέλημα του κάθε Ορθόδοξου πίστου( γονέων , οικογένειες) είναι να μην απομακρύνεται από την ζωή και την διδασκαλία της Eκκλησίας του Χριστού.


agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου