Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ιστορικό γεγονός για τον Πειραιά και τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου η έλευση Ιερού Λειψάνου του Αγίου.



Ιστορικό γεγονός για την Μητρόπολη Πειραιώς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, αποτελεί η έλευση Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου.
Το Ιερό Λείψανο το οποίο και θα παραμείνει για πάντα στον Ιερό Ναό, φυλάσσονταν στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή, Προφήτου Ηλίου, η οποία βρίσκεται μόλις 3 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό Πύργος που ανήκει στο δήμο Καλλίστης και τοποθετείται στο νοτιοανατολικό άκρο της Σαντορίνης.
Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 13ης Νοεμβρίου, εν μέσω χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών, με ιεροπρέπεια και παρουσία εκατοντάδων ευλαβών ενοριτών και προσκυνητών στα προπύλαια του Ναού.
Το Ιερό Θησαύρισμα της Ορθοδοξίας μας, κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.
Στην συνέχεια τελέστηκε Δέηση και το Άγιο Λείψανό τοποθετήθηκε στο κέντρο του Ιερού Ναού προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών. Αμέσως μετά ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αρώνης, ανέγνωσε την βεβαίωση του Καθηγουμένου π. Δαμασκηνού που ανέφερε ότι παραχώρησε απότμημα  ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και ευχαρίστησε τον π. Δανιήλ, ο οποίος με σύντομο, μεστό και θεολογικό λόγο τόνισε, ότι «η ποιο μεγάλη δωρεά του Θεού, είναι τα λείψανα των Αγίων μας, διότι εκεί ακουμπάμε, εκεί καταθέτουμε την ελπίδα μας, από εκεί ζητάμε βοήθεια και παρηγοριά, ακόμη και γιατρειά» και συνέχισε προσθέτοντας πως «τα λείψανα των Αγίων είναι επίσης και τεκμήρια και μαρτυρία της Αναστάσεως».

Τελέστηκε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, όπου oι πιστοί χρίστηκαν και έλαβαν ως ευλογία αγίασμα από την Παναγία την Εκατονταπυλιανή.

 Πηγή: poimin.gr

ag_dimitrios_pireos4 ag_dimitrios_pireos5ag_dimitrios_pireos6 ag_dimitrios_pireos8 ag_dimitrios_pireos10 ag_dimitrios_pireos11 ag_dimitrios_pireos12 ag_dimitrios_pireos14 ag_dimitrios_pireos13 ag_dimitrios_pireos19 ag_dimitrios_pireos21 ag_dimitrios_pireos16 ag_dimitrios_pireos22 ag_dimitrios_pireos20 ag_dimitrios_pireos23 ag_dimitrios_pireos24 ag_dimitrios_pireos25 ag_dimitrios_pireos18ag_dimitrios_pireos17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου