Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Θεοφάνεια στην Κίμωλο, με την παρουσία του μικρού μας ενορίτη Νικόλαου Μουστάκα.

Το θάρρος τριών παιδιών του όμορφου νησιού της Κιμώλου νίκησε το δυνατό κρύο της ημέρας  της εορτής των Θεοφανείων, οι οποίοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά στο λιμάνι της Ψάθης στην Κίμωλο, και ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό από την θάλασσα.
Η λιτανευτική πομπή έφτασε στο λιμάνι από το Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας, μετά την Θεία Λειτουργία, επικεφαλής έχουσα τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Εφημέριο Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Βεντούρη, και τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Βεντούρη.
Ο Νικόλας μας (Νικόλαος Μουστάκας του Ξενοφώντα και της Μαρίας) ήταν ο μικρότερος από τους τρεις που βούτηξαν στα παγωμένα νερά και γιατί το ήθελε και γιατί το πίστευε όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. 
Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε μία μαθήτρια του Λυκείου, τον οποίο μοιράσθηκε και με τους άλλους δύο βουτηχτάδες
Τα παιδιά συνεχάρη με επιστολή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος και στα τρία παιδιά, έστειλε ευλογία, επιστήθιο Σταυρό.
Νικόλα μας σε ευχαριστούμε γιατί μας έκανες υπερήφανους για την τόλμη σου και την πίστη σου και σε ευχαριστούμε που μας έχεις φίλους σου. Σε ευχαριστούμε που είσαι κοντά μας στις νεανικές μας δραστηριοτητες και μοιραζόμαστε χαρές μαζί σου.
Ο Θεός πάντα μαζί σου και στην οικογένειά σου.



Τα παιδιά κάνοντας κολύμπι στα παγωμένα νερά
 για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό




Ο Νικόλας καθώς δέχεται ευλογία 
από τον ιερέα του νησιού της Κιμώλου 
 
Ο μικρός Νικόλας καθώς μοιράζεται 
τον Τίμιο Σταυρό των Θεοφανείων 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου