Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

4 αλλαγές για να αποφύγετε την θρόμβωση.

Η θρόμβωση, η σιωπηλή απειλή για την υγεία ακόμα και για την ζωή μας, είναι υπεύθυνη για τις τρεις πρώτες καρδιαγγειακές αιτίες θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο: το οξύ καρδιακό έμφραγμα, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και τη φλεβική θρομβοεμβολική νόσο. Με τον όρο «θρόμβωση» εννοούμε τον σχηματισμό ενός θρόμβου αίματος μέσα σε ένα αγγείο (αρτηρία ή φλέβα) με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εμπόδια στην κυκλοφορία του αίματος ακόμα και να διακόπτεται πλήρως η ροή του αίματος. Για την αντιμετώπιση της θρόμβωσης οι γιατροί συστήνουν αντιαιμοπεταλιακά και αντιπηκτικά φάρμακα και αλλαγές στον τρόπο ζωής προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή κατάσταση της υγείας του ασθενή.
Ακολουθούν 4 σημαντικές αλλαγές που μπορούμε να υιοθετήσουμε όλοι προκειμένου να μην νοσήσουμε, οι οποίες αφορούν φυσικά και τους ανθρώπους που πάσχουν:
Ξεκινήστε την άσκηση: H γυμναστική είναι σίγουρα ένας παράγοντας για καλή υγεία συνολικά αλλά, όσον αφορά την φλεβική σας υγεία, η άσκηση μπορεί να μειώσει την τάση που έχουν τα αιμοπετάλια να ενώνονται μαζί και έτσι συνεισφέρει στην ικανότητα του οργανισμού να μπορεί να διαλύει μικρούς θρόμβους που τυχόν έχουν δημιουργηθεί. ( η διαδικασία ονομάζεται ινωδολυσία).

Υιοθετήστε ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής: Πολύ σημαντική παράμετρος για όσους θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο μιας θρόμβωσης καθώς αποδείχτηκε από τους ειδικούς πως τα άτομα με υψηλή χοληστερίνη έχουν γρηγορότερους ρυθμούς πήξης, χαμηλότερη ινωδολυσία και πιο κολλώδη αιμοπετάλια. Η ρύθμιση της χοληστερίνης μπορεί να γίνει με τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές ή /και με φαρμακευτική αγωγή. Συνιστάται διατροφή χαμηλή σε λιπαρά , πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά και μέτρια κατανάλωση αλκοόλ.
Διακόψτε το κάπνισμα: Θα πρέπει να γνωρίζετε πως το κάπνισμα είναι ένας παράγοντας που «ευνοεί» τις θρομβώσεις και αυτό γιατί η νικοτίνη κάνει τα αιμοπετάλια πιο κολλώδη. Τα κολλώδη αιμοπετάλια έχουν την τάση να ενώνονται, γεγονός που πυροδοτεί την δημιουργία της θρόμβωσης.
Μειώστε το στρες : Το άγχος είναι παράγοντας που επιβουλεύεται συνολικά την υγεία σας, αυξάνει και την πηκτικότητα του αίματος και μειώνει τον ρυθμό της ινωδολυσίας.

Πηγή: therapies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου