Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Τα Θεοφάνεια στο πρώτο λιμάνι της χώρας.


theofania pireas proti 1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν σήμερα, Σάββατο 6 Ιανουαρίου τα Θεοφάνεια στο πρώτο Λιμάνι της χώρας τον Πειραιά.
Στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ.
Στην συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός και αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος με πομπή κατευθύνθηκε προς την προβλήτα του λιμανιού όπου παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου τελέστηκε ο Καθαγιασμός των Υδάτων.
Επίσης να αναφερθεί ότι στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης και ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Η εορτή των Φώτων πρέπει να μας εμπνέει και να μας διδάσκει για να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην πατρίδα μας, στο λαό μας και στο έθνος μας''.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε χαρακτηριστικά: ''Η Μακεδονία, δεν πρέπει να δωθεί το όνομα, ειδικά ο λαός από την Λάρισα και πάνω αισθάνεται προδομένος από τα κόμματα εδώ τον Αθηνών''.

Πηγή:  romfea.gr

 
theofania pireas 1
theofania pireas 1

theofania pireas 1
theofania pireas 1
theofania pireas 1
theofania pireas 1
theofania pireas 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου