Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ενθρόνιση της παλαιάς και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βλαχερνών, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.


Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 5:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση της ιστορικής και θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Βλαχερνών, η οποία υπήρχε στον Ιερό μας Ναό. 
Η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε από τους πρώτους κατοίκους της περιοχής, πρόσφυγες από τα ιστορικά χώματα της Μικρασίας, και παρέμενε και θα παραμείνει για πάντα στον Ιερό μας Ναό, σε περίοπτη θέση σε ειδικό προσκυνητάρι το οποίο κατασκευάστηκε για τον λόγο αυτό. 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα θα τελεσθεί Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφειμ και στην συνέχεια η ειδική τελετή της ενθρονίσεως της χαριτοβρύτου Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Βλαχερνών.

Μετά το τέλος της ακολουθίας της Ιεράς Ενθρονίσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα διανείμει αναμνηστική Εικόνα σε όλους, αντίγραφο της Παναγίας των Βλαχερνών.  
Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε Τετάρτη, καθ' όλη την διάρκεια του έτους και ώρα 5:00μ.μ., τελείται η Ακολουθία του Εσπερινού και η Ιερά Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Με πολλή χαρά σας περιμένουμε όλους στην ξεχωριστή αυτή ημέρα τόσο για την Ενορία μας όσο και για την πόλη του Πειραιά.
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου