Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΕΛΕΟΣ!!!Δείτε το μέχρι το τέλος!!!

Κλείνουν .... το Δημοτικό Σχολείο Πυλών Καρπάθου

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Kόψανε το «APXONTAPIKI» από την ET-1 μετά από 19 χρόνια !

Tο πρώτο θύμα στο υπό αναμόρφωση νέο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης υπό τη διεύθυνση του κ. Λάμπη Tαγματάρχη, είναι η επί 19 συνεχή χρόνια εκπομπή ‘‘APXONTAPIKI’’.

Tο ‘‘APXONTAPIKI’’ μεταδιδόταν κάθε Kυριακή πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία από την ET-1 και την ευθύνη της οργάνωσης και την παρουσίαση είχε ο Σεβ. Mητροπολίτης Δημητριάδος κ. Iγνάτιος.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή είχε σταθερά υψηλή τηλεθέαση και ήταν η μοναδική εκκλησιαστική εκπομπή τα τελευταία 20 χρόνια.

Ήταν αποδεκτή από όλους γιατί εκτός του θρησκευτικού πλαισίου αναφερόταν και σε εθνικά, παιδαγωγικά και κοινωνικά θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Mία από τις κορυφαίες της προσφορές προς τους τηλεθεατές ήταν η δορυφορική της μετάδοση με τη βοήθεια της οποίας οι απόδημοι είχαν ιδιαίτερη αγάπη προς αυτήν όπως το μαρτυρούν πλήθος μυνημάτων και επιστολών που κατα καιρούς έχουν αποστήλει.

Aξίζει τον κόπο να στείλουμε ένα μήνυμα:

Τηλ. - FAX ΕΡΤ:
2106066845, 2106009325 (fax) - Προέδρου κ. Παπαγεωργίου
2107758824, 2107797776, (fax) - Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ταγματάρχη
2107761169, 2107761056   (fax) - Υπευθ. Τηλεοράσεως ΕΤ1 κας Μουρίκη

ΚΕΕΠ για εκφραση παραπόνων, διαμαστυρίας κ.λ.π. για θέματα που αφορούν στο πρόγραμμα και στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης http://www.ert.gr/keep
     
συν-οδοιπορία blogspot  www.amen.gr
      

Εκδηλώσεις εβδομάδος από 26 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2011


Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης στην ενορία μας (31-3-2011)

Στο πλαίσιο της περιόδου και της ατμόσφαιρας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Ναός μας δημιουργεί για τους ενορίτες μας και όχι μόνο ευκαιρίες πνευματικής οικοδομής.
Συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 5:15μ.μ. θα υποδεχθούμε στον Ναό μας τον σεβαστό Γέροντα  π. Νεκτάριο Βιτάλη, από το ιερό προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου Καμάριζας Λαυρίου, ο οποίος θα μεταφέρει στον Ιερό Ναό λείψανα των Αγίων Νεκταρίου του Θαυματουργού & Μελετίου του ομολογητού. Θα μιλήσει με θέμα: Γνώρισα και θεραπεύτηκα από τον Άγιο Νεκτάριο, για την προσωπική του εμπειρία με τον Άγιο του αιώνα μας. 
Παρακαλούμε να τον τιμήσουμε με την παρουσία μας.

Απόηχος από την εκδήλωση της 25ης Μαρτίου των κατηχητικών μας συντροφιών

Με πολύ ενθουσιασμό και γνήσιο πατριωτισμό πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου του 1821 που διοργάνωσε ο τομέας νεότητος της ενορίας μας στο πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην πλατεία Λαού Ταμπουρίων. 
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τα παιδιά των κατηχητικών μας χόρεψαν, τραγούδησαν & έδωσαν το δικό τους μήνυμα ελευθερίας αγάπης και σεβασμού στην Πίστη και την Πατρίδα. 
Ιδιαίτερη αίσθηση και έντονο προβληματισμό προκάλεσε η πανθομολογουμένως εκπληκτική ομιλία του κ. Παναγιώτη Μητροπέτρου τέως Λυκειάρχου.
(Φωτογραφίες & εκτενές ρεπορτάζ από την εκδήλωση θα αναρτηθούν σύντομα)

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Άγιος Δημήτριος Πειραιώς - Αγία Παρασκευή Καλλιπόλεως 7 - 5

Με πολύ χαρά ανακοινώνουμε στους φιλάθλους του τουρνουά που διοργανώνει η Μητρόπολη Πειραιώς για τη φετινή χρονιά, πως στο σημερινό αγώνα νέων λυκείου μεταξύ των ενοριών Αγίου Δημητρίου Πειραιώς και Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως νικήτρια με τελικό αποτέλεσμα 7- 5 αναδείχθηκε η ενορία μας!!! Συγχαρήτηρια στα καλά μας παιδιά και για αυτή τους τη νίκη. 
Ο κατηχητής Δ.Α.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πρόσκληση κατηχητικών για γιορτή 25ης!!(27-03-2011)


Πασχαλινό Παζάρι από την Ι.Μονή Χρυσοπηγής Καπανδριτίου

Πασχαλινό Παζάρι διοργανώνεται στην Ιερά Μονή Παναγία Χρυσοπηγής από την Κυριακή 27 Μαρτίου μέχρι την περίοδο του Πάσχα.Τα αντικείμενα προέρχονται από τις δημιουργίες των παιδιών του Κατηχητικού,αλλά και τον κόπο και την προσφορά των μεγαλυτέρων.Τα χρήματα από την πώληση των αντικειμένων, θα βοηθήσουν στη δημιουργία και αποστολή αμφίων και ράσων στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντας.


Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Γνωριμία των κατηχητικών μας με τους αγωνιστές του 21 (φωτο)

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν 80 παιδιά του Δημοτικού των κατηχητικών μας συντροφιών, το Σάββατο 19 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.
Τα παιδιά με τη βοήθεια της ξεναγού κ. Ειρήνης Καπετανάκη είχαν την ευκαιρία, να δουν από κοντά τις προσωπογραφίες των αγωνιστών του 21, όπλα ονομαστών αγωνιστών (Κολοκοτρώνη, Καραισκάκη, Νικηταρά και άλλων), σημαίες-λάφυρα από τις μάχες των Ελλήνων με τους Τούρκους, το γραφείο του Πατριάρχη του Γρηγορίου του Ε΄, πορτραίτα Φιλελλήνων καθώς επίσης και την ιστορία του Ναυτικού της Ελλάδος κατά την Επανάσταση. 
Τέλος περιηγήθηκαν και στην αίθουσα συνεδριάσεων της παλαιάς Βουλής, του πρώτου ελληνικού κοινοβουλίουσυνοδεύονταν (1875-1935). 
Τα παιδιά από τους κατηχητές, τις κατηχήτριές τους και γονείς.
π. Πολύκαρπος

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τροπαιοφόροι Αγίου Δημητρίου ΝΙΚΗΤΕΣ τη χθεσινή Κυριακή 20/03/2011!!!!

1ος αγώνας: Άγιος Δημήτριος Πειραιώς (Τροπαιοφόροι Γυμνασίου) - Άγιοι Ανάργυροι (Γυμνάσιο) = 12 - 1 
2ος αγώνας: Άγιος Δημήτριος Πειραιώς (Τροπαιοφόροι Λυκείου) - Άγιοι Ανάργυροι (Λύκειο) = 6 - 2
Τα συγχαρητήριά μας στα παιδιά και καλή δύναμη για τη συνέχεια της αγωνιστικής.. 
Ομάδα Λυκείου: Πέτρος Ανδριανός, Αλέξανδρος Σταματόπουλος, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Λάζαρος Γκεργκίλεβιτς, Μανώλης Βρόντος, Ηλίας Ηλιού, Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος,  Αντώνιος Λεκάκος, Αλέξανδρος Σοκιανός.
Ομάδα Γυμνασίου: Δημήτριος Καλούδας, Σάββας Θεοδωρόπουλος, Ιωάννης Τζεβελέκης, Μιχαήλ Καραγιάννης, Δημήτριος Στεργιόπουλος, Χρήστος Μαρούσης, Πέτρος Μουστάκας. 
π. Πολύκαρπος

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Μια καταπληκτική ομιλία από τον Σαράντο Καργάκο, εκδήλωση της Ενοριακής Επιτροπής Νεότητος. (φωτο)


 
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η ομιλία που πραγματοποίησε ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος στον Α΄ όροφο του Πνευματικού μας Κέντρου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικονήσου κ.κ. ΙΩΣΗΦ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τραγούδια από την Παραδοσιακή & Παιδική & Νεανική Χορωδία του Ιερού μας Ναού. Στη συνέχεια ο ομιλητής κυριολεκτικά σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του καθήλωσε τα βλέμματα όλων των παρισταμένων με τα όσα ιστορικά και βιογραφικά στοιχεία που παράθεσε για την προσωπικότητα και τη ζωή του Γεωργίου Καραισκάκη αλλά και για την σχέση του με την περιοχή των Ταμπουρίων.
Αξίζει να σημειώσουμε από το λόγο του ομιλητού ότι προέτρεψε τους γονείς, τους δασκάλους αλλά και όλους τους παρισταμένους να εμφυτεύσουν στις καρδιές των παιδιών έναν ήρωα Καραισκάκη....
Το αφιέρωμα για τα 190 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που διοργανώνει η Ενοριακή Επιτροπή Νεότητος ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακη 27 Μαρτίου 6:30μ.μ. με την εορταστική εκδήλωση που προετοιμάζουν οι κατηχητικές συντροφιές της ενορίας μας και θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας ΑΝΤΩΝΗΣ  ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ στην πλατεία Λαού των Ταμπουρίων Μικράς Ασίας 24.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Οι νέοι του Πειραιά γιόρτασαν την 25η Μαρτίου 1821 (φωτο)

Με τη συμμετοχή χορωδιακών συνόλων και παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων το γραφείο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση με την ευκαιρία της επετείου της Επαναστάσεως του 1821.
Στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς εκατοντάδες παιδιά παρουσίασαν χορωδιακό πρόγραμμα με επίκαιρα τραγούδια, ενώ τα παραδοσιακά χορευτικά τμήματ των ενοριών παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας.  

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της ενορίας μας με την συμμετοχή της νεανικής & παιδικής χορωδίας καθώς επίσης και του παραδοσιακού χορευτικού τμήματος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η νεανική και παιδική χορωδία του Ναού μας ήταν και η πολυπληθέστερη συμμετοχή στην εορταστική εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας. 
π. Πολύκαρπος

Ο Εσταυρωμένος σύμβολο καταλλαγής!!!!

Αποδεκτή η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε την Παρασκευή ότι είναι αποδεκτή η παρουσία των σταυρών στις σχολικές αίθουσες. Η απόφαση ήρθε μετά από έφεση που άσκησε η ιταλική κυβέρνηση σε προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου που απαγόρευε τη χρήση του σταυρού.

Οι δικαστές στο Στρασβούργο είχαν κρίνει το 2009 ότι ο σταυρός μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί από τους μαθητές όλων των ηλικιών ως θρησκευτικό σύμβολο, σύμβολο που μπορεί να ενοχλήσει μαθητές άλλων θρησκευμάτων ή άθεους.

Με δεκαπέντε ψήφους υπέρ και δύο κατά η Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε την Παρασκευή ότι η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες της Ιταλίας δεν συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στην εκπαίδευση.

Στην ακροαματική διαδικασία, παρενέβησαν, ως τρίτοι, 33 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, Ευρωπαϊκό Κέντρο του Νόμου και της Δικαιοσύνη, η Διεθνής Επιτροπή Νομικών, η Interights και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και οι κυβερνήσεις Αρμενίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Ρωσίας, Ελλάδας, Λιθουανίας, Μάλτας, Μονακό, Ρουμανίας και Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου.

Στο σκεπτικό της απόφασης διευκρινίζεται ότι ναι μεν τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν την υποχρέωση να σέβονται, κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις των γονέων αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν αντιστρατεύεται το δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους, ανάλογα με τις δικές τους θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις.

Το Δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ότι η παρουσία του σταυρού ή άλλων θρησκευτικών συμβόλων στις σχολικές αίθουσες συνιστούν επιρροή στους μαθητές, ενώ διευκρίνισε ότι η απόφαση για τοποθέτηση θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία εναπόκειται στα κράτη-μέλη. Αποφάνθηκε, μάλιστα, ότι αυτό δεν αποτελεί κάποια μορφή κατήχησης.

Το 2009 το ΕΔΑΔ είχε κρίνει ότι ο σταυρός είναι ενάντια στο δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα των μαθητών στην ελευθερία θρησκεύματος.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες -ανάμεσά τους και η Ιταλία- άσκησαν έφεση στην απόφαση. Η τελική ετυμηγορία ήρθε την Παρασκευή.

Η Ιταλία δήλωνε ότι ο σταυρός αποτελεί και σύμβολο της χώρας.
Πηγή: www.romfea.gr

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μεγάλη ευλογία για την ενορία μας ο π. Ανανίας Κουστένης

Ευλογία υπήρξε η παρουσία του π.Ανανία Κουστένη για την ενορία μας! Η σημερινή ομιλία του γέροντος με θέμα: "Η αγιασμένη Επανάσταση του 1821" αλλά και η ιερατική του ευλογία στο νεανικό έργο και σε όλα τα μέλη της ενορίας μας υπήρξε βάλσαμο και βακτηρία στην πνευματική μας πορεία. Την ευχή σας γέροντα, ο Θεός να σας έχει γερό να μας διδάσκετε και να μας καθοδηγείτε!! π. Πολύκαρπος

Πρόσκληση εκδηλώσεως 25ης Μαρτίου των Κατηχητικών μας!!27/3/2011



Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ την Κυριακή 20 Μαρτίου στην ενορία μας!!!

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 στην ενορία μας θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ο οποίος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει Χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Εκδηλώσεις εβδομάδος από 18 έως και 25 Μαρτίου 2011


Γιορτή Μητροπόλεως Πειραιώς για την 25η Μαρτίου!


Εκδήλωση Μητροπόλεως 19/3 με τη συμμετοχή των Χορωδιών και του Χορευτικού μας!

 Με πολύ χαρά σας ανακοινώνουμε πως αυτό το Σάββατο 19 Μαρτίου στην εορταστική εκδήλωση, για την 25η Μαρτίου, του γραφείου νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο Αθανάσιος Κανελλόπουλος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ώρα 6:30μ.μ. εκτός των άλλων θα πάρουν μέρος οι 2 χορωδίες της ενορίας μας σε κοινή εμφάνιση και το παραδοσιακό χορευτικό τμήμα του Γυμνασίου- Λυκείου της ενορίας μας. Οι χορωδίες μας θα παρουσιάσουν τα τραγούδια 1) Θούριος του Ρήγα, 2) Κοσπέντε Μαρτη, 3) Καραισκάκης, ενώ το χορευτικό μας θα παρουσιάσει χορούς από την Φλώρινα.

Συνάντηση νέων Λυκείου- Γυμνασίου το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Αυτό το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 4:00μ.μ. αντί του κατηχητικού θέματος των νέων Γυμνασίου - Λυκείου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκ του σύνεγγυς την ραδιοφωνική παραγωγό κ. Σοφία Χατζή- Μπάρλα η οποία θα μας ταξιδέψει στις χώρες της Μαύρης Ηπείρου που επιτείται μεγάλο ευαγγελικό έργο με τη βοήθεια του βιβλίου που έιναι και συγγραφέας με τον τίτλο ΜΟΥΤΟΤΟ!
Προσκαλούμε τους νέους και τις νέες Γυμνασίου - Λυκείου με πολύ αγάπη σε αυτή μας την συνάντηση στον Α΄ όροφο του Πνευματικού μας Κέντρου.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο π. Ανανίας Κουστένης στην ενορία μας "Η αγιασμένη Επανάσταση του 1821"

Στο πλαίσιο του αφιερώματος των 190 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 η Επιτροπή Νεότητος της ενορίας αυτή την Πέμπτη 17 Μαρτίου και ώρα 6:30μ.μ. στον Α΄ όροφο του Πνευματικού μας Κέντρου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση-ομιλία με προσκεκλημένο ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ανανία Κουστένη ο οποίος θα επεξεργαστεί το θέμα: "Η αγιασμένη Επανάσταση του 1821". Σας περιμένουμε με πολύ χαρά.

Συναυλία της Γλυκερίας στην Πόλη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Μια μεγάλη συναυλία Ελληνικής μουσικής πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 13 Μαρτίου στη Κωνσταντινούπολη, με αφορμή την εορτή της Αναστηλώσεως των εικόνων στην αίθουσα "Μπεσίγκτας" του Selenium Plaza. Η Γλυκερία με την ορχήστρα της "ΕΡΤ" και το μουσικό συγκρότημα "Εν χορδαίς", τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια των Ελλήνων της Πόλης, μια συναυλία που η ίδια περίμενε με ανυπομονησία να πραγματοποιήσει.
Την συναυλία τίμησε με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κληρικοί του Πατριαρχείου, εκπρόσωποι του θρησκευτικού και διπλωματικού σώματος, δημοσιογράφοι, και παράγοντες του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κωνσταντινούπολης.
Να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια της συναυλίας προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 20 χρόνια της Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Μετά το πέρας της συναυλίας ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, απεύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους. (Πηγή:www.romfea.gr)


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

2 παραδοσιακά τραγούδια για τη Σαρακοστή από Μέγαρα & Μικρά Ασία

"ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ & ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ"

Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο (Μουσείο του Αγώνα του 1821)

Στο πλαίσιο του αφιερώματος των 190 χρόνων από την Ελληνική Επαναστάση, που διοργανώνει η Επιτροπή Νεότητος της ενορίας μας,  το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011στις 10:00π.μ., τα μέλη των κατηχητικών συντροφιών Δημοτικού θα επισκεφθούν το Μουσείο του Αγώνα του 1821. Με την ευκαιρία αυτή παραθέτουμε φωτογραφίες του Μουσείου, έτσι ώστε να σας δοθεί η ευκαιρία να δείτε κάποια από τα εκθέματά του και σύντομα να το επισκεφθείτε. (πηγή: roadartist.blogspot.com)


..Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στεγάζεται
στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου...
..Πρόκειται για ένα κτίριο, από το οποίο οι περισσότεροι περνάμε
πολλές φορές απ' έξω βιαστικοί, αλλά όμως ελάχιστοι
αφιερώνουμε χρόνο για να το επισκεφτούμε..
Το κτίριο οικοδομήθηκε σε σχέδια του Φ. Μπουλανζέ, τροποποιημένα από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Π. Κάλκο. Από το 1875 ως το 1932 στέγασε το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Άγιος Δημήτριος (Τροπαιοφόροι Γυμνασίου) - Αγία Παρασκευή 7 - 5

Η ποδοσφαιρική ομάδα των παιδιών Γυμνασίου της ενορίας μας με την επωνυμία "Τροπαιοφόροι Γυμνασίου" επάξια έφερε την νίκη σημειώνοντας 7 γκολ έναντι 5 της ενορίας Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως.
Τα μέλη της ομάδος απετέλεσαν οι: Χρήστος Μαρούσης, Πέτρος Μουστάκας, Δημήτριος Καλούδας, Δημήτριος Στεργιόπουλος, Μιχαήλ Καραγιάννης, Σάββας Θεοδωρόπουλος & Ιωάννης Τζεβελέκης.
Προπονητές της ομάδος Γυμνασίου είναι: Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος, Πέτρος Ανδριανός & Λάζαρος Γκιεργκίλεβιτς.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του κατηχητικού μας για αυτή τη νίκη αλλά και στους υπευθύνους.
π. Πολύκαρπος

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Αποτέλεσμα σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνος

Άγιος Δημήτριος Πειραιώς - Ανάληψη Δραπετσώνας = 9 - 0

Ποδοσφαιροενοριακά νέα

Σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου και ώρα 2:00μ.μ. η ποδοσφαιρική ομάδα των παιδιών του Δημοτικού της ενορίας μας "Τροπαιοφόροι Δημοτικού" θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο 5επι5 (περιοχή Βοτσαλάκια της Καστέλας) την ομάδα της ενορίας Αναλήψεως Δραπετσώνας.
Στον ίδιο χώρο αύριο Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 3:00μ.μ. η ποδοσφαιρική ομάδα των παιδιών Γυμνασίου της ενορίας μας "Τροπαιοφόροι Γυμνασίου" θα παίξει με την ενορία της Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως.
Ευχόμαστε στα παιδιά καλή δύναμη..π. Πολύκαρπος
Αξίζει να αναφέρουμε τους υπευθύνους των ομάδων. Για τα παιδιά του Δημοτικού: Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Πέτρος Μουστάκας. Για τα παιδιά του Γυμνασίου: Πέτρος Ανδριανός, Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος.

Τι γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας; (με λίγα λόγια)

Λέγεται Κυριακή της Ορθοδοξίας, γιατί γιορτάζουμε την αναστήλωση των αγίων Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως κατά της φοβερής αιρέσεως των Εικονομάχων, των αιρετικών δηλαδή εκείνων που δεν εδέχοντο να τιμούν τις άγιες Εικόνες. Το <<Ωρολόγιο>> της Εκκλησίας γράφει: Για εκατό και πλέον χρόνια διαταράχθηκε η Εκκλησία με διωγμούς από κακοδόξους εικονομάχους. Πρώτος υπήρξε ο αυτοκράτορας Λέων ο Ίσαυρος και τελευταίος ο Θεόφιλος, ανδρας της αγίας Θεοδώρας, η οποία μετά το θάνατο του συζύγου της ανέλαβε την εξουσία και στερέωσε πάλι την Ορθοδοξία μαζί με τον Πατριάρχη Μεθόδιο. Η Βασίλισσα Θεοδώρα διακήρυξε δημόσια ότι ασπαζόμεθα τις Εικόνες, όχι λατρευτικά, ούτε ως Θεούς, αλλά ως εικόνες των αρχετύπων. Την πρώτη Κυριακή των νηστειών το έτος 843, η Θεοδώρα μαζί με το γιό της αυτοκράτωρα Μιχαήλ, λιτάνευσαν και ανεστήλωσαν τις άγιες εικόνες μαζί με τον κλήρο και το λαό. Από τότε εορτάζουμε κάθε χρόνο την ανάμνηση αυτού του γεγονότος γιατί καθωρίσθηκε οριστικά ότι δεν λατρεύουμε τις Εικόνες, αλλά τιμούμε και δοξάζουμε όλους τους Αγίους που εικονίζουν και λατρεύουμε μόνο τον εν Τριάδι Θεό. Τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα και κανένα άλλο είτε Άγιο είτε Άγγελο.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Προβολή ταινίας "ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ" """190 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ"""

Στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 190 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που διοργανώνει η Επιτροπή Νεότητος της Ενορίας μας, αυτό το Σάββατο 6:30μ.μ. στον Α΄ όροφο του Πνευματικού μας Κέντρου θα προβληθεί η ταινία "ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ". Είσοδος ελεύθερη για μικρούς & μεγάλους!!

Εκδρομή & Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγία η Χρυσοπηγή (30-3-2011)

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου η Ενοριακή Επιτροπή Νεότητος πραγματοποιεί απογευματινή εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγία η Χρυσοπηγή που βρίσκεται στο Πολυδένδρι Αττικής. Στην εκδρομή μας αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στην τρίτη προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια στο αρχονταρίκι της Μονής θα μας υποδεχτούν οι πατέρες της μονής. Για συμμετοχή στην εκδρομή μπορείτε να απευθυνθείτε στις κυρίες του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας μας. Αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη έχει συμπληρωθεί το πρώτο πούλμαν και υπάρχουν κενές θέσεις για το δεύτερο.

"Ευαγγελίστρια 2011" • 12-27 Μαρτίου 2011

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ο Μητροπολίτης Προικονήσου Ιωσήφ στην ενορία μας!

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 στην Α΄ στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας και ώρα 7:15μ.μ. στον Ιερό μας Ναό, θα χοροστατήσει και μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ.

3 ακολουθίες Χαιρετισμών κάθε Παρασκευή στην ενορία μας!!

Κάθε Παρασκευή της Σαρακοστής στην ενορία μας
1η ακολουθία Χαιρετισμών 5:30μ.μ. Ιερός Ναός
2η ακολουθία Χαιρετισμών 7:15μ.μ. Ιερός Ναός
3η ακολουθία Χαιρετισμών 9:30μ.μ. Παρεκκλήσιο Πνευματικού Κέντρου (για νέους & εργαζόμενους)