Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Πανήγυρις Αγίων Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η νήσος των Σπετσών εόρτασε την μνήμη των "ευκλεών γόνων" της Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων. Την παραμονή της εορτής αφίχθηκαν στο νησί οι προς τούτο προσκληθέντες αρχιερείς Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Ζάμπιας κ. Ιωακείμ. 

Προ του εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβ. Ζάμπιας, έλαβε χώρα η υποδοχή αποτμήματος εκ των τιμίων μαρτυρικών λειψάνων των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης, το οποίο μετέφερε και δώρησε στον Ναό ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως. Το πρωί της εορτής στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε και ομίλησε ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως και προ της απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας κ. ΕΦΡΑΙΜ ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς, τις τοπικές Αρχές, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και την Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδος. 

Ο κ. Δήμαρχος Σπετσών παρέδωσε στον Άγιο Αλεξανδρουπόλεως την σημαία της Επαναστάσεσως των Σπετσών για να κυματίζει στην ακριτική επαρχία του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: " Είμαστε πεπεισμένοι για την ειρηνική συμβίωση των λαών, πλην διαβεβαιώστε τους ακρίτες μας ότι εάν ποτέ απειληθεί το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας θα ξαναγγενηθούν νέοι Μπαρμπάτσιδες και Μπουμπουλίνες για να υπερασπιστούν τα ιερά και όσια του ευσεβούς Γένους μας.". Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των Αγίων Λειψάνων στις κεντρικές οδούς και η επίσημη δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου κατά την διάρκεια της οποίας τα παιδιά του Κατώτερου Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο περικαλλής ναός των Αγίων Νεομαρτύρων είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που έχει εξ' ολοκλήρου αγιογραφηθεί με Αγίους Νεομάρτυρες από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας με τις παραδοσιακές φορεσιές ο καθένας του τόπου καταγωγής του.



















Πηγή: Συνοοδιπορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου