Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Αλβανία: Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος καταγγέλει επιθέσεις ενεντίον των Ορθοδόξων.


 Στην τελευταία Λειτουργία στο Ναό της «Αναστάσεως», ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος Γιαννουλάτος,  επεφύλαξε σκληρή απάντηση στις επιθέσεις, που σύμφωνα με τον ίδιο, δέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, δεν δίστασε να συγκρίνει τις μεθόδους των επιθέσεων στην …Ορθόδοξη Εκκλησία με τις διώξεις που υπέστη κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής εποχής, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η εφημερίδα των Τιράνων  Shekulli- «Αιώνας».

Ο Αναστάσιος υπογράμμισε  το γεγονός ότι πρόσφατα οι επιθέσεις – μέσω της τέχνης- δεν απευθύνονται μόνο στους Αλβανούς ορθόδοξους ιερείς αλλά και στους αγίους της Εκκλησίας.

«Επιτέθηκαν πρόσφατα στην Ορθόδοξη Εκκλησία με το πρόσχημα της τέχνης. Προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν όχι μόνο κληρικούς αλλά και αγίους. Έχουμε το δεδομένο  που ένας σκηνοθέτης είχε κάνει μία ταινία εμποτισμένη με ψέματα και παρουσιάσθηκε στο εξωτερικό, δήθεν για να τιμήσουν τη χώρα μας και είδε ότι υπήρξε μια σαφής απάντηση από την Ορθόδοξη Κοινότητα της Κορυτσάς και του Μπερατίου. Πιστεύει κανείς ότι η Αλβανία δεν έχει προβλήματα με τα ναρκωτικά, τη διαφθορά και τις κλοπές και ασχολούνται με την τέχνη της Ορθόδοξης Εκκλησίας», είπε ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλβανία.

Ο Αρχιεπίσκοπος  έδωσε έμφαση σε αυτό που περιέγραψε ως ‘καταστροφή της θρησκευτικής αρμονίας στην Αλβανία’, με  τις επιθέσεις που γίνονται στο όνομα άλλων θρησκειών κατά  της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Το μεγαλύτερο δώρο στην Αλβανία θέλουν να το καταστρέψουν και εδώ αναφέρομαι στη θρησκευτική αρμονία. Δεν μπορεί να υπάρξει θρησκευτική αρμονία όταν πιστοί άλλων θρησκειών επιτίθενται κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα. 

Πηγή: Αγιορείτικο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου